Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nün Araştırma ve Geliştirmeyi Yönetmek Süreci-“Ar-Ge Amaçlı Eğitim/ Demonstrasyon/Üretim Faaliyet /Projelerinin Yapılması” kapsamında planladığı etkinlik 29 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi.  Bu kapsamda Kırşehir Çayağzı Köyü Zahide Zehra Garring İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nün 4. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile dokuma atölye çalışması yapıldı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik dokuma ve dokumacılık hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra, 7-8 yaş grubuna özgü hale getirilen dokuma araç ve gereçleri ile atölye çalışması tamamlandı.  Öğrenciler çalışmaya etkin bir şekilde katıldı. Öğrencilerin grup şeklinde yaptıkları dokumalar, sınıf ortamında sergilendi. Bu çalışma ile yörenin dokuma alanındaki kültürel mirasına bir katkı olması açısından farkındalık oluşturulması sağlandı.