Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kırşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Kilimden Seramiğe Yolculuk” isimli kişisel sergi 5 Mart 2024 tarihinde üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde açılmıştır. Açılışı üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin EKİCİOĞLU gerçekleştirmiştir. Sergi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Geleneksel Türk Sanatları Ana Sanat Dalı mezunu olan Pınar MACAR KÖKSAL’ın tez çalışması kapsamında ürettiği eserlerden oluşmaktadır.

Yerel içerikli sanatsal faaliyetler kapsamında açılan sergi, Mucur Dalakçı Kilim motifleri kullanılarak farklı seramik formlardaki 20 adet esere yansıtılmıştır. Sergi eserlerinin temel kaynağı olan Dalakçı kilimleri ve yörede dokumaya yıllardır emek vermiş dokumacı kadınlarımızdan Zeynep BOZKURT (Allı Teyze) ve Sevim SAPMAZ’da yer almıştır.