Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kırşehir Belediyesi işbirliği ile 29 Ekim- 10 Kasım 2023 tarihleri arasında Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek “EKİM GEÇİDİ’22-KIRŞEHİR “Cumhuriyet’in 100. Yılı” Jürili Yerel Sanatçılar Karma Sergisi’nin açılışı 29 Ekim Pazar günü saat 12:30’da Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı.
Sergi açılışına Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioglu, Rektör Yardımcısı ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakülte Dekan V. Hüseyin Şimşek, Rektör Danışmanı ve Fakülte Sekreterimiz Ekrem Öztürk, İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve sanat severler katıldı.