Neşet Ertaş vefatının 10. yıl dönümünde fakültemizde anıldı. Ahi Evran Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde Prof. Dr. Kubilay Kolukırık, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiter, Arş. Gör. Soner Çini, Öğr. Gör. Cenk Şahin ve bağlama öğrencileri tarafından gerçekleştirilen program, Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kubilay Kolukırık'ın Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü ile ilgili yaptığı konuşma ile başladı. Fakülte öğrencilerimizden Haydar Yasin Ertaş, Yasin Yaşlı, Oğuzkan Karayol, Gökhan Aktaş ve Burak Yapıcı programda Neşet Ertaş'a ait eserlerden Bir Kökte Uzamış Sarmaşık Gibi, Nasıl Vasfedeyim Sevdiğim Seni, Hata Benim ve Karadır Şu Bahtım Kara adlı eserleri icra etti. Büyük beğeni toplayan program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.