Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü bahar dönemi faaliyet planları kapsamında planlanıp 25.05.2022 tarihinde bölüm öğretim elemanları Doç. Hande KILIÇARSLAN ve Arş. Gör. Oğuzhan KABALCI tarafından gerçekleştirilen Nevşehir (Avanos, Ortahisar) gezine Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğrencileri katıldı. Gezi kapsamında Avanos bölgesinde yer alan Güray Müze’de seramik ve desen çizimi, Çınar Halıcılık ve Baazar’54’te halı ve düz dokuma yöresel örnekleri, dokuma desenleri, iplik çeşitliliği ve uygulamaları alanlarında firmalardan bilgiler edinildi. Bölüm öğrencileri Kapadokya yöre kültürünü tanıtan Ortahisar Kültür Müzesine ziyarette bulundular. Bölüm olarak, teknik gezimize destek veren Üniversitemiz Genel Sekreterliği ve Yapı İşleri Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.