Fakültemiz tarafından Mehmet Akif Ersoy'un ölüm günü olan 27.12.2021 tarihinde "İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u" anma etkinliği Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleştirilmiştir. Ersoy, 85. ölüm yıl dönümünde fakültemiz Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiter Hocamızın Şefliğinde ve bölüm öğrencileri tarafından çok sesli düzenleme olarak icra edilen "İstiklal Marşı" ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet DOĞAN Hocamızın destekleri ile anıldı.

Prof. Dr. Ahmet DOĞAN konferansında, Mehmet Akif'in eserlerindeki Milli Mücadelemizin destanlaşmasını Akif'in mısrarıyla ifade etti. Akif'in hayatında dönüm noktalarına dair önemli bilgiler veren Doğan, İstiklâl Marşı'mızın anlam yoğunluğuna da dikkat çekerek sözlerini tamamladı. Hocamıza, etkinliğimize verdiği destekten ötürü fakültemiz dekan yardımcıları, teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundular.