Fakültemizin adını taşıdığı, sazı ve sözün ustası “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında Kırşehir Belediyesi’nce düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yapılan etkinliklere Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Milletvekilleri, Daire Müdürleri, Akrabaları ve Sevenleri katıldılar.Etkinlikler kapsamında, Fakültemizinde katkı sunduğu, "Geleneğin içinde Neşet Ertaş ve Sanatı" adlı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Fakülte Sekreterimizi Ekrem Öztürk'ün yaptığı ve Müzik Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiter'in panelist olarak katıldığı panelde diğer panelistler Bayram Bilge Tokel, Adnan Yılmaz, Ercan Kesal ve Süleyman Şenel oldular. Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ve Hasan Saltuk da panelde bozlak ustası ile anılarını anlattılar.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, oturma odası ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, takım elbise, düğün ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan