2014 yılında açılmış olan Müzik Bölümü, 4 yıllık lisans eğitimi süresince alanında uzman öğretim elemanları yoluyla Türk ve Batı müziği eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Üniversitemizde açılan bu program Müzik bölümü Müzik Ana Sanat Dalı adı altında lisans eğitimi verecektir. Müzik bölümü programı bütün dünyada Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yürütülmektedir. Üniversitemizde de Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülecektir. Eğitim ve öğretime 2016-2017 yılında başlanması planlanmaktadır.
Bölümümüzde programa konulan derslerde öğrencilerin bireysel çalgıları bağlamında seçecekleri derslerle alanında uzmanlaşmaları hedeflenmektedir. Türk Müziği ve Batı Müziği Bölümde öğretim elemanlarından oluşan Akademik Oda Orkestrası ile öğrenci orkestraları, Çok Sesli Koro ve Türk Müziği Topluluklarının yer alması planlanmaktadır. Bölümümüz alanında uzman öğretim elemanlarından oluşan güçlü bir akademik kadroya sahiptir. Öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra sanatçı, Müzik Öğretmeni araştırmacı, eleştirmen, sanat danışmanı veya müzik yönetmeni olarak görev alabilirler. Ayrıca orkestra ve korolarda icracı olarak, güzel sanatlarla ilgili eğitim kurumlarında da akademik eleman olarak çalışabilirler.