Ünlü kadın ressam Gülsün ERBİL’in öncülüğünde Türkiye’de ve uluslararası sanat merkezlerinde her yıl Ekim ayında geleneksel olarak düzenlenen ve 2017’de 16.’ sı 16 kentte açılan Ekim Geçidi sergilerinin 17.’ sine bu yıl Kırşehir de ev sahipliği yapacaktır.

Türkiye’nin en önemli sanat olaylarından kabul edilen Ekim geçidi sergilerinin amacı; Atamıza ve Cumhuriyete bir minnet borcu olmak üzere,  görsel sanatları tanıtmak ve yaymak, sanatın her disiplininden sanatçıları bir araya getirmek, cumhuriyet coşkusunu sanatın renkleriyle ve biçimleriyle şölenleştirmek, yerel halkla sanatı/sanatçıyı buluşturmak ve çağdaş sanatlar bağlamında bir farkındalık oluşturmaktır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılına adanan EKİM GEÇİDİ 17-KIRŞEHİR ULUSAL JÜRİLİ KARMA SERGİSİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi önderliğinde Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 24-31 Ekim 2018 tarihleri arasında Neşet Ertaş Kültür Merkezinde düzenlenecektir.

Sergi Şartnamesi için TIKLAYINIZ

Sergi Katılım Formu İçin TIKLAYINIZ